Count down to baby #2

woensdag 2 augustus 2017

De overstap naar het grote bed - deel 1


Nu dat de uitgerekende datum steeds dichterbij komt en we dus binnenkort het babybed nodig hebben voor baby #2, is het tijd geworden voor ons biezelke om de overstap te maken naar het grote bed.

Een bed kiezen


Met in gedachten een leuke gezinsuitstap, trokken we samen naar de Ikea om een groot meisjesbed uit te kiezen. Tot mijn grote teleurstelling toch wel, had ons muizeke helemaal niet zo veel interesse in die mooie grote bedden die daar stonden. Het keukentje aan de overkant van de gang was véél interessanter. 

Met een beetje aanmoediging kreeg ze dan toch interesse in de bedjes en is ze in verschillende bedjes gaan liggen om dan te besluiten welke ze het leukste vond.


Oef, dat ging al bij al nog best goed. Nog een mooi dekbed uitgekozen en we trokken richting de kassa. Oh ja, voor pop hadden we ook een nieuw bed gekocht, zo konden ze met hun tweetjes de overstap maken naar het grote bed.


Het bouwpakket


Omdat je in de Ikea toch wel altijd meer tijd doorbrengt dan dat je oorspronkelijk voorzien had, was het eens thuis gekomen al te laat geworden om nog aan het bouwpakket te beginnen. Morgen dan maar. Bieze was de aankoop precies al vergeten, dus geen drama.

De volgende dag, bij thuiskomst van het werk, begon manlief meteen aan de bouw van het bed. Terwijl bieze en ik aan de slag gingen met het poppenbed. Wij waren natuurlijk veel sneller klaar en dus gingen we papa nog wat helpen. Wat leuk dat grote bed, O en die grote matras! Dit gaat goed, dacht ik. 


Geen al te groot succes


Eens het bed klaar was, was het ook al bedtijd geworden. Helaas geen interesse om in het grote bed te slapen. Vol overtuiging zei ze klein bedje. Omdat we haar zeker niet willen forceren, we hebben nog wel wat tijd, mocht ze in het kleine bedje. En zo gaat het nu al een hele tijd. We geven haar wel de keuze, maar steeds opnieuw kiest ze voor het kleine bedje. 

Binnenkort verhuizen we en dan komt enkel het grote bed op haar kamer te staan, dan heeft ze geen keuze meer. Het zou dus leuk zijn moest ze tegen dan vrijwillig in het grote bed slapen. Tegen dan staat er ook een nieuwe bewoner klaar voor het babybedje.


Hoe hebben jullie de overgang van babybed naar peuterbed aangepakt?

Enige tips om haar warm te maken om in het grote bed te slapen?

O ja, pop slaapt trouwens wel flink elke nacht in haar grote bed.


De foto's voor deze post komen van Ikea.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten